fredag den 31. august 2012

Hvorfor har du en bjørn på hovedet?


Jeg har tegnet livgarden med lidt kærlighed.


Så blev den første elefant færdig.
Jeg har ikke noget sort og hvid stockmar (det er bestilt), så det blev til en blå elefant. 
Det er også bare en prøve-elefant. Den er ikke bred nok i træet. Det ses bedre her.
Og så kan jeg ikke rigtig finde ud af de øre.


Bjørn synes at den er bedst til at banke hårdt ned i bordet eller gulvet.
Og hvad skulle man dog ellers bruge en elefant til!søndag den 26. august 2012

Mikkel Ræv med mereSå kom en lille ræv til verden.


En krone med små knager på. Celine har nemlig ikke noget værelse, så hun kan hænge kronen på væggen i sit legehjørne.
Og så er der et skjold til ridder Silas.Vi skulle egentlig have været på camping denne weekend, men med det grimme vejr og lidt koldere temperaturer, har vi altså givet op for i år. Næste år bliver det også lettere med ham der Bjørn, men det er alligevel lidt ærgerligt at vi ikke kom afsted. 
Til gengæld har vi været en lille hurtig tur i tivoli, hvor vi var inviteret til fødselsdag.


Follow my blog with Bloglovin

fredag den 24. august 2012

Rebecca Persson? Ja tak!

Om det var Helsemarie eller Naturebaby der solgte mig bogen kan jeg ikke huske, men jeg købte den i løbet af min graviditet og det er jo evigheder siden. Min lille søn er snart halvandet år gammel, men tiden før han fandtes er så fjern, for det synes så umuligt at han ikke var her. Det kunne lige så godt have været 10 eller 20 år siden.
Men jeg købte Rebecca Perssons bog Baby dengang og hov der var da pludselig meget ellers så sunde og økologiske mor her (eller kommende mor dengang) ikke vidste.


Hvis der skulle være nogen tvivl om det, vil jeg lige fortælle at hverken Rebecca Persson eller nogen andre har bedt mig om at lave dette indlæg. Det er helt af egen fri vilje (og lyst).
Dog har jeg kontaktet Persson i denne forbindelse (da jeg ville høre omkring brug af hendes billeder) og hun gav mig sin velsignelse til at bringe en af hendes opskrifter her i indlægget. Det kommer vil til.

Bogen gennemgår blandt andet meget fint babyudstyr og tøj. Hvad er sundt og hvad er ikke? Hvorfor og hvor kan man få fat i det?
Hvad gemmer der sig egentlig i vores (ikke-økologiske) tøj? Puha det er ikke køn læsning!
Og så er der masser af powerfood snak. Den slags kan man godt blive lidt forvirret over hvis man ikke er inde i det, men ikke her, for Persson fortæller dig lige netop hvad det er, hvorfor det er sundt og hvor du får fat i det. Fx. bruger vi (nu) ofte brændenældemel, som man let og billigt kan få hos helsemarie, en af de rigtig gode netshops i økoland.


Og så er der den store guide jeg har brugt virkelig meget det første år af Bjørns liv. Og den er let at slå op i, så jeg bruger den stadig engang imellem når jeg lige er i tvivl om noget.
Den hedder Byg din baby og er delt op i måneder. Den første del hedder 0-3 mdr. Her handler det om amning og MME og her fortæller Persson blandt andet også om probiotika.
Probiotika er mælkesyrebakterier, som er rigtig gode for tarmene og vigtige for hele kroppen, både for baby, barn og voksne. Både Bjørn og jeg tager det. Det findes billigst her.

Næste del af bogen hedder så 4-5 mdr. Er det tid til at indføre rigtig mad nu eller er det bedre at vente lidt endnu? Hvad kan man lade baby smage så tidligt og hvordan?
Fra kapitlerne 6 mdr og op til 1 år, er der beskrevet hvilket mad der er godt at lade baby smage nu, hvilke kosttilskud din baby har brug for, hvor længe skal man blive ved at amme og meget meget mere.

Så er der komælks spørgsmålet. Er det godt eller skidt for baby at få komælk? Det er der mange delte meninger om, men den sag har Persson klaret så flot i sin bog: Hvis du giver dit barn komælk, er det bedst at gøre det sådan og hvis du ikke giver dit barn komælk, så skal du sørge for sådan og sådan. Let og overskueligt beskrevet.
Der er endda også et lille kapitel for os vegetarer. Men hele bogen er super god om man så spiser kød eller ej.
Især opskrifterne i næste kapitel, har vi stadig stor glæde af. De er ligeledes delt op, så de starter fra 5 mdr. og fortsætter opefter.
Der er fx. mandelcreme fra 7 mdr., sesam-mandel-drik fra 8 mdr. (stort hit her!), Mirjams mandelklatkager fra 9 mdr. har vi lavet et utal af gange og jeg har også nævnt dem før her på bloggen. Og så er mandelmuffins fra 10 mdr. et klart hit både hos små og store.
Der er mange flere påskrifter end de nævnte og der er meget mere forskelligt info i bogen end jeg har fået med her.

Rebecca Persson har også startet noget der hedder Klub Sunde Børn. Det er en online klub med masser af fordele. Læs om dem i linket.
Jeg har længe haft lyst til at melde mig ind, men vi har jo ikke det store at gøre med hjemme hos os og får man egentlig noget ud af det 87 kr (mener jeg det er) om måneden?
Da er det så smart at man får den første måned gratis. Så kan man se hvad det er og vælge at smutte igen hvis det ikke lige var noget.
Så jeg endte alligevel med at melde mig ind sidste måned. Da var fik jeg et flot e-hæfte kaldet Den lille grønne til hus og hjem og heri kan du finde alt til hjemmet. Hvad er det bedste til hjemmet og hvor finder du det. Alt fra køkkenrulle, til tv, vatpinde, kuglepenne, støvsuger og alt det andet man nu har i sit hjem.

Som medlem af Klub Sunde Børn, bliver man også budt velkommen i Rebecca Perssons eget debatforum. Her kan man spørge Rebecca PerssonMaja Kirkegaard og Pia Hern til råds når man lige er i tvivl om noget og så kan man selvfølgelig også "snakke" med de andre medlemmer derinde.


Denne måned fik vi heldige medlemmer Perssons nye e-bog Sund mad i kassen, med masser af lækre opskrifter. De er lette at lave og lette at tage med. Vores ynglings (af det vi har prøvet indtil videre) er Perssons barbieboller (rødbedeboller) og brændenældekiks med banan. Sidstnævnte er sønnen helt pjattet med og så er de super sunde. Her får du opskriften:


 BRÆNDENÆLDEKIKS MED BANAN
Brændenælde er en rigtig superfood, fuld af vigtige mineraler, især jern og calcium, som dit barn har rigtig meget brug for. Brændenældemel kan købes i din lokale helsekost eller hos for eksempel helsemarie.dk. Du kan også sagtens bruge knust, tørret brændenælde.

EN PLADEFULD
  • ∙  100 g solsikkekerner
  • ∙  100 g rugmel
  • ∙  100 g fint speltmel
  • ∙  2 tsk. brændenældemel
  • ∙  1 tsk. fint sten-, hav-, Læsø Syde- eller
    himalayasalt
  • ∙  2 modne bananer
  • ∙  100 g koldpresset kokosolie
SÅDAN GØR DU
Mal solsikkekernerne til mel i en blender eller kaffemølle.
Bland solsikkemelet med det øvrige mel og salt.
Mos bananerne grundigt med en gaffel, og rør dem sammen med melet.
Tilsæt kokosolien, og saml dejen med fingrene.
Lad dejen hvile 1⁄2 time i køleskabet.
Rul dejen så tyndt ud som muligt på et
stykke bagepapir.
Skær dejen ud i passende stykker.
Bag ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Lad kiksene afkøle helt, og put dem i en
dåse.

REBECCAS FIF Hvis du ikke kan blende eller kværne solsikkekerner, kan du hakke dem så fint som muligt. Erstatter du brænde- nældemelet med kanel, har du nogle dejlige kanelkiks! Du kan også udstikke dejen med sjove forme, det vil dit barn sikkert elske at være med til. 


onsdag den 22. august 2012

Flere Bjørnebukser

På trods af at min symaskine synes at gå i kludder hele tiden, har jeg fået lavet to par bukser mere.
Så må det vist også være nok for nu!


Her får i lige lidt billeder: 


Et par brune med lilla lommer og så et par røde med blå striber.


mandag den 20. august 2012

Elefant knagerækker


Så blev jeg færdig med de første to knagerækker. Eller faktisk kun den ene, da jeg skal have købt nogle flere knager. Jeg synes egentlig også at det er pænere uden knagerne, men så bliver de jo svære at hænge noget på...
De første her er med elefanter og så arbejder jeg stadig på dem med by.

Her og her kan du se tidligere billeder af knagerækkerne.

fredag den 17. august 2012

Træting - må jeg høre hvad i synes?

 Så har jeg langt om længe fået slebet det hele (undtagen elefanten, som jeg stadig arbejder på). Jeg har også malet det og er nu i gang med at tegne/skrive.
Her er først nogle kroner (skilte til børneværelser). Skriften er rimelig enkel på de fleste. Jeg synes ikke alt er lige pænt og noget er jeg i tvivl om er pænt (både med kronerne og dyrene herunder), så jeg vil rigtig gerne høre jeres meninger om det! Også hvis man ikke lige synes at det er så pænt.


Der er indtil videre to prinsesse kroner, en til en prins, en til Bjørn (som skal hænges op, så vi kan se om det holder med dobbeltsidet tape) og en til min venindes datter Pandora.

Så er der giraffen: Som jeg allerede nævnte på det gamle indlæg (se linket), skal giraffen have længere ben. Men udover det, hvad synes i så?

Og til sidst hesten: 


Jeg synes at hestens krop er fin, bortset fra hovedformen der er lidt for enkel.
Og så blev hverken farven eller øjenene som jeg havde tænkt. 

Begge dyr (og også de næste jeg laver) er malet med stockmar vandfarver og så har de fået bivoks udenpå. Det er en test med bivoks. Hvis det ikke holder, bliver det med økologisk lak i stedet.
Så de er altså ganske sunde at lege med.

Må jeg høre hvad i synes, så jeg kan lave dem så flotte som muligt!onsdag den 15. august 2012

Så lavede jeg da lige...

...et par bukser mere og en nederdel.


Bukserne blev faktisk rigtig gode. Jeg havde egentlig tænkt mig også at lave lommer på disse, men jeg synes at de er meget finere uden. Så blev der strøget en lille kat på i stedet. Vi kan jo ikke risikere at nogen kalder Bjørn kedelig.


Og så denne nederdel. Den er lavet efter Groovymamas opskrift som er super let.
 Man kan nu godt se at det er min første nederdel.
Den unge dame som jeg har syet den til, var heller ikke til stede, så størrelsen er lavet lidt på gæt.
Nederdelen har ingen for og bag, men to Plys billeder at vælge mellem og så har den endda lommer, som man (måske) kan se på det sidste billede.


Nå ja og så var Bjørn og jeg en lille tur på landet i går og besøge en gammel kollega. (Min kollega, ikke Bjørns).
Så der blev købt øko grønt, drukket kaffe, klappet geder og kørt hestevogn i det skønne sommervejr.


mandag den 13. august 2012

Hjemmelavede bukser til en Bjørn

 Jeg er ikke særligt god til at sy og det er min symaskine heller ikke, men nu er Bjørn altså nærmest hoppet op i str. 86. (og fra sko str. 20 til 22!) og da jeg ikke har råd til dyrt mærketøj og er træt af h&m, tænkte jeg at lave noget selv. 


Det tager så lige tusind år at lave et par bukser for Bjørn vil jo være med og da både symaskinen og han bor i stuen, er det ikke noget man lige kan gøre når han sover.
Nå men her er i hvert fald resultatet af det første par jeg har lavet.


Bukserne i sig selv er helt fine, men det med lommer og kantbånd, var jeg ikke lige så god til.
Hvis man ikke kigger så godt efter, er de nu fine nok.


Bjørn rendte rundt da jeg gav ham dem på og prøvede på at tage billeder, så de bliver ikke så gode, men jeg kan i hvert fald fortælle at man sagtens kan bevæge sig (hoppe og danse vildt) i dem, så helt galt er det da ikke gået.


lørdag den 11. august 2012

Undskyld

Ja undskyld alt dette Sverige spammeri, men jeg fik lige nogle billeder fra turen af min morfar, så jeg ville lige dele et par af dem med jer nu hvor i har fået hele turen fortalt.


Her er den store sten vi holdt frokost på den første dag.


Og her bænken fra dag to.


Og så må det være nok indlæg om min lille tur til Sverige!


fredag den 10. august 2012

Og vinderen er...


Så blev det tid til at finde en vinder af min giveaway, så det har jeg gjort : )
Manden min har kørt alle jeres navne ind i et program i forhold til hvor mange lodder i havde og har trukket en tilfældig vinder. 
Tak til alle der har meldt sig til!

Vinderen er fra skønne Norge og hedder Hege. Her er hendes blog: honninghjerte.

Stort tillykke med din nye hund! Jeg sender dig straks en mail : )

onsdag den 8. august 2012

Campingsnak og info om giveaway


Lige et billede mere fra Sverige
Og så er det jo på fredag at vinderen trækkes i min giveaway og derfor vil jeg lige oplyse at man kan være med indtil kl. 20.00 samme aften og jeg vil prøve på at få trukket vinderen kort efter. Det kan selvfølgelig ske at sønnen ikke vil sove eller lign. og så må i bære over med mig.

Alle vores camping og hiking planer tidligere på sommeren blev jo desværre ikke til noget grundet masser af sygdom og vi havde nærmest givet op, men efter min skønne tur i det svenske, har jeg fået blot på tanden og nu ser vi om vi kan nå det inden sommeren er helt ovre igen.
Det kunne altså være skønt!

tirsdag den 7. august 2012

Fortælling fra Småland

Torsdag eftermiddag blev jeg hentet herhjemme i Brønshøj af min morfar. Jeg havde frygtet det øjeblik hvor jeg skulle sige farvel til Bjørn og køre afsted. Men øjeblikket kom og gik og selvom at det var lidt med en sten i maven at jeg så ham bliver mindre og forsvinde helt på gaden bag os, var det egentlig okay og jeg vidste jo at han var i trygge hænder.
Så vi kørte afsted, min morfar og jeg. Han er egentlig ikke min morfar og jeg kalder ham altså bare Arne, for det hedder han. Men han har været far for min mor og hendes søskende i mange år og da han faktisk er deres adoptivfar, er han vel teknisk set min morfar.
Min rigtige morfar har jeg ikke snakket med siden jeg var 12 år gammel og vi besøgte ham og hans "nye" kone som bestemt ikke bryder sig om os i deres lidt for fine lejlighed hvor de serverede ål til frokost. Men jeg ser ham faktisk rigtig ofte når jeg går forbi hans lille butik som ligger her i Brønshøj. Jeg går aldrig derind og han kan ikke kende mig når jeg går forbi, men han ser ud som jeg altid har husket ham med sit hvide skæg og hår.


Arne mødte jeg første gang for et par år siden og han blev en del af familien med det samme. Han elsker alt friluftsliv og det er ham der har lært mig at ro kajak.
Da jeg så for en måneds tid siden fortalte ham at jeg skulle et par dage til Sverige at vandre - Jeg går jo hjemme med Bjørn, så det der med at være væk og alene, er ikke noget jeg har prøvet siden før jeg blev gravid - inviterede han mig med på kajaktur i stedet og hvis der er noget jeg er mere vild med end at vandre, så er det at ro kajak!
Så torsdag eftermiddag kørte vi hele vej op til Åsnen i Småland.
Da det blev lidt sent før vi kom derop besluttede vi os for at overnatte på campingpladsen i Torne og først ro ud næste dag. Egentlig skulle vi overnatte på en af øerne de dage vi var der, men vi blev enige om at vi ville nå at ro mere hvis vi lod teltene stå på campingpladsen og roede ud på dagsture.

Det er længe siden efterhånden at jeg var ude og ro sidst, så jeg skulle da også lige vænne mig til at sidde i kajakken igen og hvordan man ror uden at få ondt i armene. Men når man har lært det, finder det hurtigt sin vej tilbage i kroppen igen.
Og hvor er det en fantastisk følelse at sidde der lige i vandets overflade! Det kan slet ikke sammenlignes med en båd eller andet hvor man sidder hævet et stykke over vandet.
I en kajak bliver du en del af vandet og du må arbejde med vandet og blæsten på godt og ondt.
Det skønneste, synes jeg, er når der er helt stille og ikke en bølge at se på vandets overflade. Når du så sidder der helt roligt uden at bevæge dig og mærker der små skvulp der vugger dig stille og roligt frem og tilbage og du lytter og hører naturen omkring dig. Det er så fredfyldt. Og når du så ror igennem dette rolige vand og farten du skyder er kun skabt af dig selv. Det er en fryd!
Det er selvfølgelig også skønt når bølgerne og vinden hjælper dig på vej og ligeledes kan det være fantastisk at kæmpe sig gennem bølgerne med blæsten i ansigtet og det virkelig kræver noget af dig at rykke dig fremad. Det er fantastisk at ro kajak.

Vi satte kajakkerne ud i den lille havn i Hulevik 8 km syd for Torne og derfra roede vi syd den første dag.
Nogle gange kan det være svært at se hvad der er øer og hvad der er fastland. Alt er jo træer deroppe og det hele blander sig sammen når det er lidt på afstand. Er det diset eller mørkt og har du ikke kompas med, er det let at fare vild. Man får faktisk en ret stor bøde deroppe hvis man farer vild og ikke har kompas med.
Efter et par timer kom vil til en klippe/stor sten der stak op af vandet. Dem er der masser af. Nogle gange stikker de højt op og andre gange ligger toppen lige i overfalden, så man skal altid være på vagt for ikke at ramme ind i dem, for er man uheldig får man flænset sin kajak. Nå men denne sten vi kom til var speciel fordi der voksede et smukt træ ovenpå og det så simpelthen fantastisk ud! Vi ville holde vores kaffepause der, men den var desværre ikke til at komme op på fra vores kajakker, så vi måtte finde os en af de mange lidt større øer til vores første pause.
Senere, ved 15 tiden, holdt vi spisepause på en stor ø og som kompensation fandt vi os en ordentlig stor sten at spise vores frokost ovenpå. Øerne er vilde bortset fra at der på flere af de større er ryddet en vej hele vejen rundt til når de en sjælden gang imellem skal have tyndet ud i træerne. Mange af øerne er også fredet i løbet af sommeren, så fuglene har dem for sig selv.

Næste dag roede vi nord fra Hulevik. På denne tur var der ikke lige så mange øer som længere syd. Der var også lidt flere mennesker. Vi mødte to fiskere på den første tur. Her på turen nord mødte vi både speedbåde og kanoer og her holdt vi vores spisepause på en lille fastankret tømmerflåde med en bænk på. En fantastisk ide nogen har fået at sætte den op derude!
Der blev ofte lovet regn og blæst, men det kom aldrig rigtigt. Det blæste en smule op i starten af vores tur nord og vi roede ind og hold en pause, men så stilnede det af igen og vi roede videre. Vi havde forestillet os at turen hjem igen skulle blive hård, men da vi så holdt vores spisepause på den lille tømmerflåde, vendte vinden og på turen hjem fik vi medvind igen.

Jeg havde troet mig at dagene i Sverige ville blive rigtig svære, for jeg havde jo aldrig været væk fra Bjørn så længe og kunne slet ikke forstille mig at savnet ville slippe mig, men det gjorde det! Selvfølgelig glædede jeg mig til at komme hjem og se min søn og mand igen, men den frihed jeg følte var enorm. Jeg er jo vant til at være ude i naturen og sove i telt og være helt helt fri. Sådan var mit liv indtil jeg mødte min mand på en af mine rejser og denne følelse kom tilbage da jeg var i Sverige. Friheden i naturen som jeg elsker og friheden ved ikke at have det evige ansvar for min elskede søn. Jeg kunne slappe fuldstændig af for første gang siden Bjørn blev født og det havde jeg godt nok trægt til.

Søndag formiddag pakkede vi os sammen og vendte hjem til lille Danmark igen, men først efter et stop ved godis flyet hvor jeg var tvangsindlangt til at bruge 200 kr og jeg gik derfra med to store bøtter slik. Wauw man får da lige noget for pengene i Sverige!
Så vendte vi ellers hjem og jeg blev mødt med en ordentlig knuser fra min dejlige søn.
Det er skønt at rejse, men det allerskønneste er nu at vende hjem igen.

torsdag den 2. august 2012

Gul hund giveaway : )

Nu går der ikke længe før det bliver d. 10. August, så hvis du vil være med i min giveaway, skal du skynde dig at trykke på linket og melde dig til.
Alle kan jo få brug for en gul hund!


Nu vil jeg smutte en tur til Sverige og ro kajak i et par dage.
Så håber jeg at mine drenge klarer sig så længe! 
Jeg savner dem allerede selvom at jeg jo altså ikke helt er taget afsted endnu.
Sådan er det vist bare når man er mor.


onsdag den 1. august 2012

Boys month

Jaja nu er det jo blevet august, men lige på falderebet fik jeg lov til at være med i Frk. Turkis boys month juli 2012. Her kan du se hendes allersidste indlæg hvor jeg er med (nederste billeder):